Ugens tip: Opdrag dine børn

af | dec 28, 2019 | Tips og tricks

Det kan virke banalt, men sådan er det oftest med de bedste tips og tricks. Og man ved det jo ikke, før man ved det eller en anden fortæller en, at det her, dét er smart, så det skulle du også prøve. Og et af mine bedste tips det er: Opdrag dine børn

Opdrag dine børn – så andre kan holde ud at være sammen med dem

Uha. Nu kommer vi ind på noget af dét, som kan sætte sindene i kog. Opdragelse. For vi er alle selv opdraget helt individuelt. Og derfor opdrager vi naturligvis også helt individuelt. Det er forskelligt fra mor til mor. Fra tidsperiode til tidsperiode. Fra land til land.

Men jeg kunne rigtig godt lide noget, min veninde sagde, da jeg så hende sidst: ”Opdrag dine børn, så andre kan holde ud at være sammen med dem.”

For selvom man nogle gange godt kan stå og tænke: “Lorteunge! Jeg orker dig ikke.” om sine egne børn (og her tænker jeg mest på eks. min dreng på 4 år, der er i den vildeste trodsalder, hvilket gør hver morgen MEGET slidsom, fordi alt skal udfordres, diskuteres, forhandles).

Ja, så elsker jeg ham jo betingelsesløst, og han skal ikke sende mig mange smil, før jeg smelter. Men sådan er det jo altså ikke for alle, der har med ham at gøre.

Der kan han smile nok så meget, og de vil stadig synes, at han var vildt irriterende, forkælet, uopdragen osv. Og derfor tænker jeg, at der er nogle kampe, vi er nødt til at tage med vores børn, hvor slidsomme de end må være. Hvor drænede for energi vi selv måtte være. Hvor hektisk hverdagen end måtte være. For ellers ender vi med at have nogle børn, som andre ikke gider.

Og det ville jeg blive mere ked af, end at tage kampen om shorts i december måned. Eller om man skal sige ”be om”, ”tak”, lære, at man må vente på, at det bliver ens tur, at man skal dele nogle ting, selvom man ikke har lyst, at der er noget, der hedder ”pyt”. Vi bliver født ind i et fællesskab. Og dette fællesskab skal helst kunne holde ud, at være i fællesskab med vores børn.

Når de er fire eller fyrre.