Ugens tip: Sådan håndterer du dine cravings

af | dec 21, 2019 | Tips og tricks

Det kan virke banalt, men sådan er det oftest med de bedste tips og tricks. Og man ved det jo ikke, før man ved det eller en anden fortæller en, at det her, dét er smart, så det skulle du også prøve.

Vælg det stærkeste tyggegummi

Jeg har en rigtig god veninde, som jeg har kendt siden folkeskolen. Så det er snart et venskab der kan fejre 26 års jubilæum. Hun var lidt tidligere ude med at få børn end vi andre jævnaldrende, og derfor suger jeg altid gode tips ud af hende, for hun har været der, og testet råd af på to børn, og nu kan hun give dem videre som den vidende kvinde hun er. Og da jeg så hende for nylig – og det er desværre ikke så ofte, som jeg ellers gerne ville, for hun er flyttet til Norge med sin mand og mine to skønne gudsønner – men da vi sås sagde hun: Vælg det stærkeste tyggegummi, du kan finde, for så er du sikker på at få det for dig selv.

Cola i kaffekoppen

Og det er jo lidt åndssvagt, men det er så sandt. Vælg det stærkeste tyggegummi, for når dit barn så plager og plager, når du selv spiser et stykke, så kan du give det et stykke selv, men de vil med stor sandsynlighed spytte det direkte i skraldespanden. Og når de så ser dig næste gang tage et stykke, og de spørger, om de må få, så kan du bare vise dem pakken, og være næsten 100 procent sikker på, at de siger nej tak.

Jeg har selv spist rigtig meget slik og kage gennem min barndom, ungdom og nu i voksenlivet. Og jeg vil allerhelst ikke give den vane videre til mine børn, men det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke spiser tyggegummi, slik og kage. Og det kan være svært, når ungerne er nysgerrige, og man bare gerne vil have en tår cola en lørdag formiddag. Så hvor dum jeg end føler mig, så sniger jeg cola i min kaffekop. For dét har min søn også engang smagt – altså kaffe, og dét skal han ikke nyde noget af igen. Det er smart, men også lidt åndssvagt.

Har du nogle gode råd til, hvordan man kan nyde sin ”guilty pleasure”? Så smid en kommentar herunder! 🙂