Ugens tip: Husråd skader ikke

af | dec 14, 2019 | Tips og tricks

Det kan virke banalt, men sådan er det oftest med de bedste tips og tricks. Og man ved det jo ikke, før man ved det eller en anden fortæller en, at det her, dét er smart, så det skulle du også prøve. Og et af mine bedste tips det er: Tag vare på dig selv.

Husråd skader ikke

Der findes SÅ mange husråd derude i den store verden. Jeg har eks. hørt, at man skal duppe sit barns øjne med kold kamillethe, hvis det har fået øjenbetændelse, men det fik jeg på det skarpeste at vide, at det måtte jeg IKKE, da jeg snakkede med en sygeplejerske ved 1813 en sen aften – selvfølgelig en fredag, hvor man ikke kan komme til lægen næste dag, og man på ingen måde orker en tur på skadestuen med sin lille, fordi der også er alle de jubelglade fulde folk, der skal have kigget på forstuvninger og udpumpninger.

Så jeg sørger nu for at sige til alle, der også har hørt, at kamillethe er godt, at det altså er totalt no go. Man skal bruge saltvandsdråber. De samme, man kan bruge til at skabe luft i næsen, hvis barnet er snottet. Godt så. Men de er sejlivede, sådan nogle husråd. Og måske fordi, nogle af dem så faktisk virker. Så nu kommer der nogle husråd, som jeg selv har testet, og som jeg synes, har virket. Og derfor kan du notere dig dem, så de måske også kan hjælpe dig.

1. Løg under sengen mod hoste

Min datter på 1 år har haft en del hoste her i løbet af efteråret. Vi har været til lægen, som har lyttet og gjort ved, men det er ikke noget alvorligt. Det er ”noget, der bare skal have tid”. Men det hjælper jo ikke meget, når hun endnu en nat vågner og hoster, så man er bange for at lungerne skal komme med ud, og hun vækker alt og alle, så man næste dag selv er fuldstændig drænet, og hun i øvrigt også selv er vildt pylret, fordi hun er lige så træt. Og så kom jeg i tanke om, at vi havde gjort følgende med min søn, så det måtte vi nu igen prøve.

1. Hæve sengegærdet, så hun ikke lå helt fladt. Den er oplagt, og som sådan ikke et husråd, men det er det.

Nr. 2.: Skære et løg ud i kvarte, lægge dem i en skål og stille det under sengen, i den ende, hvor hun har hovedet, og hvis det ikke kan være under sengen, så måske på et natbord lige ved siden af. Det lyder åndssvagt. Det lugter som en hel pølsevogn næste morgen, men det virkede. Hun hostede markant mindre. Sov selv bedre og det gjorde vi også. Hurra.

2. Ingen mælk ved ondt i ørerne

Jeg skal ikke kunne give den videnskabelige forklaring på hvorfor, det virker eller forholder sig sådan, men både søn og datter, samt ikke mindst bonusbørnene har haft problemer med ørerne, og når der blev skruet ned for mælkeprodukterne eller de faktisk helt blev skåret ud i en periode, ja så hjalp det også på deres øreproblemer. (Eks. ved mellemørebetændelse).

Det skal ikke stå i stedet for at gå til lægen og få ørerne tjekket. Jeg vil til hver en tid anbefale, at man går en tur for meget til lægen med sin lille end ikke, men min mand har haft succes med det, jeg har selv set, det har hjulpet, så derfor kan det være værd at skrive sig bag øret. (Høhø).

3. Jordbær og amning = ondt i maven

Da Viola var helt lille, ja kun lige 14 dage gammel, så var vi inviteret til fødselsdag hos min guddatter. Det var i juni måned, så fødselsdagskagen bestod af verdens mest lækre jordbærkage. (Som i en hel bradepande med jordbærkage). Og jeg smovsede. Det var så lækkert. Og lille, nyfødte Viola. Hun fik så ondt i maven dagen efter. Åh, den lille stakkel. Og så gik det simpelthen op for mig, at et husråd siger, at jordbær giver baby ondt i maven, hvis man ammer. Ligesom stærk mad også kan give baby nogle problemer. For dét du spiser ryger jo direkte i brysterne…

Så da jeg var inviteret til fødselsdag igen nogle dage senere, og der også her blev serveret jordbærtærte, så måtte jeg altså springe kagen over. Pokkers for mig, men ingen maveproblemer til Viola.