Ugens tip: Practice makes perfect

af | nov 23, 2019 | Tips og tricks

Det kan virke banalt, men sådan er det oftest med de bedste tips og tricks. Og man ved det jo ikke, før man ved det eller en anden fortæller en, at det her, dét er smart, så det skulle du også prøve. Og et af mine bedste tips det er: Practice makes perfect

Min mand har to børn fra tidligere. Så da vi skulle have vores første fælles barn, så havde han en del erfaring i bagagen. Og når vi i starten skulle på tur, og jeg havde glemt bleer eller en ekstra sut, og Villum så enten sked helt op til nakken eller græd og græd, men vi ikke kunne trøste ham med sutten, ja, så kiggede min mand på mig og sagde helt tørt: Rooky mum. (Og ja, jeg har også siden tænkt: Hvorfor pakkede du så ikke? Men sådan tænker en kvinde, fuld af hormoner, ammehjerne og ”slå sig selv i hovedet”-tendenser ikke).

Men her siger jeg nu, efter barn nr. 2, og hvor jeg kan se, at barn nr. 1 overlevede alle mine forglemmelser: Ro på. Du var jo selv ved at lære det. Og ingen forventer, at man kan alting fra første øjeblik.

Man må øve sig, prøve af, fejle og så korrigere. Og sådan er det også med de der unger. Mit første bleskift ude på hospitalet var eks. fuldstændig håbløst. Jeg var lige ved at give mig til at tude. For hvordan helvede skulle den der ble vende?!?!? Og måtte jeg holde ham i benene, eller hvordan skulle jeg få den ind under ham og lukket? Og hvorfor var hans lort helt sort?!?!?

Så jeg stod i mine utroligt usexede hospitalsunderbukser, i en endnu mere usexet hospitalsskjorte, med klistret hår efter en 34-timers fødsel, en lille drengs ben i den ene hånd og en ble i den anden og kaldte: Søren!!! For så måtte min mand lige hjælpe. Han havde jo gjort det før. Og havde han ikke været der, så havde jeg ringet efter en sygeplejerske. Og hvis ingen af dem havde været der, så havde jeg formentlig googlet mig til, hvordan jeg skulle gøre.

Hahaha. Nej. Så havde jeg nok fundet ud af det ved at prøve mig frem. Blev bleen siddende, ja, så var det jo nok rigtigt. Røg den ned eller holdt den ikke på den der mærkelige sorte lort, så måtte jeg jo have gjort noget forkert, og så var det ikke værre end at prøve noget andet.